2014. november 6., csütörtök

Témaválasztásom

A "Földtan gyerekeknek" témát azért választottam, mert közel áll az érdeklődési körömhöz.  
Szakmámból kifolyólag és mint kisgyermekes anyuka, mindig is figyelemmel kísértem, hogyan lehet közel hozni a gyerekekhez a földtant. Szeretném a szülők figyelmét is felkelteni, hogy a gyermekek ne csak a dinókat és a vulkánokat ismerjék meg. Ennél sokkal több a földtan.
Az ásványokon, ősmaradványokon, barlangokon, vizeken, bányászaton, természetvédelmen át egészen a térképekig nagyon sok minden kapcsolódik hozzá.
A kisgyermek első kavicsok kézbe vétele és rácsodálkozása után, minél hamarabb meg kell ismertetni, tanítani, mennyi érdekesség, szépség van a Földön (a föld alatt és felette is), hogy felnőve is tudja majd értékelni és vigyázni rá.
Az interneten keresve nem találtam olyan oldalt, ahol ezek egy helyen lennének.
Blogomban oktatási és nevelési célzattal, nem utolsó sorban remek családi programként szeretném a magyarországi kirándulóhelyeket, földtani kiállításokat, múzeumokat, rendezvényeket, filmeket ismertetni.
Bemutatom a hazai földtani gyűjtőkörű könyvtárakat.
Ismertetem a tematikus régebbi és frissen megjelent kiadványokat a földtan területén, melyet a természetkedvelők és a nem szakmabeliek is bátran használhatnak.