2015. július 25., szombat

Online játék: Dinosaur Train



Ezt az oldalt a TV-ben az egyik mesecsatornán a rajzfilm után hirdették. Mikor kipróbáltuk, egy pár alkalom után már a kisfiam egyedül tudta használni. 
Azoknak a gyerekeknek ajánlom (kb. 5-9 évesek), akik szeretik a dinoszauruszokat, a vonatokat és tudják használni a számítógépet. Akár tableten is lehet játszani, akkor nem kell hozzá az egér. A weboldal angol nyelvű, de elég hamar rá lehet jönni a játék menetére. A gyermek megfigyelő képessége kell hozzá. Nagyon aranyosak a rajzok, hangok. Nem gyors, nem kell sietni a játékokban. Vannak benne pl. útkeresős, dínós lábnyom kereső, vonatos, itatós, etetős feladatok.


Az utolsó előtti játék a "Field Guide!", ahol abc sorrendben vannak az állatok és mindegyiknél jelölik, hogy növény vagy húsevő, mekkora mérete volt az emberhez képest, ill. a csontozata is meg van külön rajzolva. A kép alatt még szerepel a földtörténeti kor, amikor élt az állat és hogy hol (vízben v. a szárazföldön).

Persze a színek, amikkel megrajzolták, az nem mindegyiknél lehet valódi, de ettől el kell vonatkoztatni. Nagyon kellemes nézni a rajzokat, mert bájos. Ezen az oldalon megtalálhatóak még videók és színezőket is lehet nyomtatni.
Ha pedig más érdeklődésű a gyerkőc, akkor a főoldalon: http://pbskids.org/ lehet választani más rajzfilmfigurát, ahol több különböző játékos- matekos- környezetismeretes feladatok közül lehet válogatni, mint pl. George a majom: http://pbskids.org/curiousgeorge/

vagy a Sid a tudós kölyök (Sid the science kid): http://pbskids.org/sid/